Natura 6-5-18

La meva infància i part de la meva joventut l'he passat molt en contacte amb el camp i la muntanya, els anys seixanta i setanta i fins i tot els vuitanta, les estacions eren més regulars i la pluja més abundant que en l'actualitat, això donava unes primaveres molt verdes i florides peró aleshores no s'hi donava més importància perquè allò, era el normal de cada any.
D'uns anys cap aquí, la cosa anat canviant, no solament el fet que plou menys, sinó que també la tecnologia, la química i els sistemes de cultiu ha canviat.
Recordo no fa tants anys encara, els camps en primavera saturats de roselles i altres floretes primaverals que feien de la campanya verdaderes obres d'art en els quadres dels pintors.
Doncs bé, tot això ja s'aura acabat, gràcies a la proliferació d'herbicides de nova generació que es carrega tota planta que no sigui la sembrada per l'agricultor.
Lògicament pel pagès això és un gran avanç, el camp sembrat de blat un cop segat i batut donarà cent per cent blat i tal vegada d'una qualitat superior perquè no ha tingut competència en el seu desenvolupament.(No entraré en el debat de si això és bo o no per la salut de les persones.)
Em refereixo només al punt de vista que la humanitat anem modificant el nostre entorn, ELIMINANT especies, perquè ens fan nosa per aconseguir els nostres fins.
Crec que entre tots hauríem de tenir un punt de vista més elevat per poder preveure si les modificacions en el medi ambient ens poden passar factura el dia de demà.
La vida en el planeta està disposada de tal manera que una espècie necessita l'altre per viure, l'equilibri és fràgil, llavors hauríem d'anar amb molta cura.
Al llarg dels anys, hem fet dels nostres pobles i ciutats verdaderes bombetes que irradien cap al cel sense ton ni són, això si, ens hi veiem la mar de bé, però el nostre jovent ja no pot gaudir d'un CEL estelat.
Hem erradicat un pilot d'espècies herbàcies i tenim unes collites fenomenals Però..............( En un futur no tan llunyà) "Mama, a l'escola ens han explicat que abans hi havia uns papus que feien mel, és veritat?


Any 2011 

Actualment podem veure roselles en camp no cultivats.

Les roselles quedaran a les voreres dels camps.



























Algú intenta aixecar la muntanya amb una grua.


































Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023