Natura 13-5-18


Ja feia dies que tenia al cap fer una sortida cap a Sales de Llierca, cosa que any rere any, aprofitant el bon temps de primavera fins i tot la tardor, faig amb companyia de l'amic Jesús que com jo també té bons records dels seus temps d'infantesa passada en part en aquest racó de la Garrotxa.
Així és que bocata al sarró i carretera i manta. Per fer aquesta caminada (res de l'altra món, tot plegat vam caminar un parell d'hores) però per nosaltres que tenim una edat ja està bé.
El cas és que el recorregut té una mica de tot, pujades i baixades contemplant una naturalesa molt autentica i escoltant música celestial interpretada per conjunts d'ocells enfervorits per l'època primaveral.
Per poder fer aquest itinerari en primer lloc cal anar al poble de Tortellà i trencar per la carretera que s'inicia en el mateix cementiri del poble, llavors en el primer trencant que es troba, continuar recta cap Sales de Llierca. Arribats a l'església i uns 100 o 150 metres més amunt, trencar a la dreta que és el camí que ens portarà a la masia de Tomet. Un cop a Tomet, passarem al costat del roure centenari i passada la petita esplanada baixarem en direcció al riu Borró, no fent cas de cap trencant a la dreta que ens trobarem.
Passat el passa-llis podem deixar el cotxe a uns 100 metres més amunt a la dreta. Ja estem a punt de fer la caminada i per fer-la més atractiva tornarem al passa llis i agafarem un corriol que hi ha al costat esquerre del Borró i el seguirem. Aquest ens portarà l'altre passa llis que hi ha Borró amunt.
Com a uns 100 metres més amunt del passa llis tenim l'opciò d'anar a visitar una col·lecció de gorgues pintoresques i que a l'estiu refresquen als banyistes que les coneixen. Per anar-hi, unes pedres clavades al ferm indiquen la baixada.
Tornant altra vegada a la carretera podem pujar amunt fins al trencant que porta a Can Bosc, que queda a l'esquerra, agafarem doncs a la dreta i trobarem una masia derruïda quasi al peu de carretera, a  esquerra, després quan s'arriba una mica més amunt a un planer, deixarem la carretera principal i travessarem el pla per una carretera practicada a l'herba, un cop passat el pla, ja tot és enllà avall que ens portarà a la part baixa de la muntanya on tenim el cotxe aparcat.

LLastima que el dia no era el més perfecte per la fotografia.



Primer passa llis













Segon passa llis

Gorgues del Borró

























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023