Fotografía astronómica 13-3-18

Dia 12 d'aquest mes de Març. Trec el nas al terrat per veure quin panorama hi ha. Són un quart de set, el dia es comença a aclarir però encara es veuen les estrelles i puc veure que al costat dret de la lluna minvant, un seguit de punts lluminosos que acaben en un, que llueix menys que la lluna, per qual cosa l'identifico com el planeta Júpiter.
Faig l'enregistrament fotogràfic de rigor i entro a dins la casa, ja que fa fred. Més tard quan passo la fotografia a l'ordinador i després d'haver-me documentat sobre quin és cadascun dels punts lluminosos, ja tinc les coses més clares.
A part de la lluna, surten els planetes Saturn, Mart i Júpiter, aquest últim una mica més a l'oest de l'estrella Antares de l'Escorpí.
Més a l'esquerra de la lluna encara sense sortir, el sol precedit de Mercuri i Venus com es pot veure a la imatge de Stellarium.


Fotografia original.    Reflexada a la vidriera s'aprecia el que sembla una sortida de sol, però no es això per dues raons.
Primera : son les 6,23h i el dia 12 de Març el sol no surt fins les 7,22 h i Segona : es tracta d'una farola de carretera concretament la que hi ha a la entrada de Mata a la rotonda que té un mural rodó pintat i que encara no l'han apagat.


Identificació.

Segons Stellarium

La farola esmentada, un globus que passava per allà i una torre d'església a l'horitzò al costat del pal de la farola.

Detall del campanar .

El campanar correspon a la esglèsia de Pujals dels Pagesos situada a quasi bé 5 quilòmetres del terrat de casa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023