Fotografía astronómica 13-12-17

Ja tenim pràcticament a l'abast la majoria de les constel·lacions d'hivern, Pisces,Andròmeda,Pegàs, Àries i Cassiopea van desfila'n cap a l'oest i és posicionen Auriga, Gemini, Taure, Orió aquest últim entre les 10 i les 11 h. ja ofereix un bon blanc.
Auriga compte unes nebuloses i cúmuls molt guapos, tot aquell afeccionat que disposi d'un bon lloc allunyant mínimament de la contaminació de les ciutats i autopistes il·luminades, podrà obtenir unes fotografies precioses tan si ho fa amb telescopi com si ho fa amb teleobjectiu de certa qualitat i un tres peus.
La figura de l'auriga segons la mitologia, fa referencia a un conductor de quadrigues anomenat Mirtil però en realitat la rellevància d'aquest personatge és ben curta.
L'auriga Mirtil era el conductor d'un carro i dos cavalls alats ràpids com el vent, propietat d'Enómao rei d'Olimpia el qual patia una maledicció, que consistia en què tot aquell auriga que el guanyes en una carrera, ell li donaria la mà de la seva guapíssima filla Hipodamía i de pas ell moriria a mans del guanyador.
Aquí és quan entra en acció el personatge Pélope fill de Tàntal i germà de Níobe, que enamorat d'Hipodamía i correspost, volia fer una carrera per tal de guanyar-se la seva mà.
Pélope era protegit per Posidó el qual li va regalar un carro d'or i uns cavalls igual de ràpids que els d'Enòmao. A més, va engatusar a Mirtil perqué fes un arreglo al carro d'Enòmao i aquest a mitja carrera fes figa.
El cas és que aquesta vegada el carro no el portava Mirtil sinó Enòmao que efectivament a mitja feixa es va trencar i va caure per un daltabaix enviant Enòmao a l'altre barri (trampa, trampa).
I bé el típic, es van casar i van tenir molts fills. La península on vivien de allà endavant va anomenar-se el Peloponès i diuen que aquest rei fou el que va inventar els jocs Olímpics.
Vés a saber.





ESA


IC 410   ESA


Cúmuls i nebuloses a l'Auriga   ESA


ESA


ESA


ESA


ESA


ESA



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023