Natura 8-11-17

A la pluja li costa d'arribar, el país està queda'n sec, massa sec, el canvi climàtic s'està desplega'n amb tot el rigor, algunes parts del planeta es neguen i altres no veuen una gota ni per medecina.
Ara fa tres anys (2014) encara no teníem aquest mal de cap. Se'n parlava d'aixó del canvi climatic, però el temps complia i baixava l'aigua, no cal dir que la primavera del 2015 va ser d'allò més de florida doncs l'hivern va ser molt humit.
Al final del mes de Novembre d'aquell any, màquina fotogràfica en mà i a pluja baten, me'n vaig anar a presenciar un espectacle en petit de la naturalesa, com és el rierol Matamors en plena activitat.
A veure si aquest Novembre pren nota d'aquell del 2014 i plou, però no quatre gotes com fins ara sinó una pluja com les de veritat, de les de debò, el Pirineu ben carregat de neu, el rius de gom a gom i les fonts amb un bon raig d'alegria.
Ja només faltaria que es complís el vaticini que arribarà un moment que l'aigua sigui motiu de guerres.
De fet tampoc seria una cosa nova al món, de guerres per l'aigua em tingut des del principi de la humanitat, no en les nostres latituds o potser si, però en més petita escala.
També és mala pata que amb la quantitat d'aigua que tragina aquest planeta, hàgim de dependre d'una petita part que no és salada.




2014 --Estàt de la carretera que porta al Salt Dalmau

Camps ,cunetes i recs.

Sobre el pont

Vista des del pont

El Salt



Al cap d'uns dies de les pluges es mostra més pacific.



Estat actual








Altres fotos.






Petita enfarinada al Canigó.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023