Natura 12-11-17

Fins que el cel no presenti un mini'm de nitidesa, no puc dedicar-me a la fotografia astronòmica, el cel ha d'estar net de per tot arreu, no hi ha res tan empipador com estar en plena feina de captura i un miserable núvol s'entravessa i et fa la punyeta, apa!, espera que el maleit núvol marxi o s'esfumi.
Així que aprofito quan de dia el cel presenta nuvolades amb formes capritxoses a causa del vent, ara és el cas, ja que fa uns dies que en l'altura atmosfèrica hi ha moviment.
En el dia d'avui presento una colla d'aquestes fotografies molt enfocades a l'atmosfera, algunes són ben acolorides, sobretot a la sortida i posta del sol. 
Perquè el cel presenta aquesta diferència de colors en els núvols? A mesura que la llum del sol abans de la sortida va il·luminant el dia, el cel pelat sense núvols té una tonalitat que va passant de la negra-gris al blau fins que abans de la sortida el blau domina quasi per tot el cel.
Si esbrinem una mica quina és l'explicació del fet, veurem que no és una cosa senzilla d'explicar, hem de sortir de la base que la llum solar està composta de tots els colors que presenta l'arc de Sant Martí i que cada color té una longitud d'ona diferent
Així doncs depenent de la posició del sol vers l'atmosfera, fa que unes ones es dispersin més que altres i altres predominin més que unes, com és el cas de la llum blava que predomina mentre no hi hagi núvols i la llum vermella que predomina quan ensopega a la panxa dels núvols si la posició del sol està rere l'horitzó, mentre que les altres ones estan dispersades.








Acció del vent.



Extranya formació entre núvols


















Primeres gelades.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023