Fotografía astronómica 4-11-17

Els cinc objectes més rellevants de la constel·lació de Perseu són la nebulosa Califòrnia, NGC 1499, el doble cúmul h-X NGC 869-884,i dos objectes Messier M 34 i M 76 o Petita Dumbell, n'hi ha més però els més rellevants són aquests.
La història de Perseu és molt coneguda per molta gent, igual que la d'Hercules, ja que ha estat portada al cinema en diverses versions.
Resumint una mica la història mitològica de Perseu diré que era fill de Zeus i Dànae, aquesta era filla d'Acrisio rei d'Argos que sabedor per un oracle de què moriria a mans d'un seu net, va tancar a la filla en una caverna subterrània.
Zeus que estava enamorat de la xicota, no es va desanimar davant del fet i va penetrar a la caverna en forma de pluja d'or (misteri gloriós), el cas és que així va tenir lloc l'existència de Perseu.
La noieta Dànae estava de mala sort doncs quan el seu pare va saber que havia tingut un fill,
es va veure fotut i no se li va ocórrer res més que tancar-la en una caixa junt amb la criatura i llençar-la al mar. Tela.
La caixa va arribar a l'illa Serifo on regnava Polidectes, però bé ja continuaré la història un altre dia perquè és llarga.












Altres fotografies.


















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023