Natura 23-10-17

Ahir diumenge amb la família vam visitar un lloc que tot i haver-hi estat unes quantes vegades mai havíem completat la visita del tot, parlo de Sant Pere de Rodes i del castell de Verdera,
La primera vegada que vaig visitar el monestir de Sant Pere de Rodes, devia ser cap al final dels 80 o principis dels 90, llavors la feina de reconstrucció encara estava molt endarrerida i el castell que es perfilava al capdamunt de la muntanya eren si més no quatre pedres que no pagava la pena l'esforç de visitar.
Ara al contrari la cosa ha canviat, en primer lloc es tracta d'un punt elevat des d'on es pot veure l'Empordà pràcticament al complet per una banda, i per l'altra, tota la franja costanera de la cara nord del indret.
En segon lloc, les màquines fotogràfiques i mòbils actuals permeten la captació de fotografia i vídeo de tota la panoràmica esmentada amb una fidelitat fantàstica.
Per una persona jove, la pujada no li representa més enllà de quinze o vint minuts, per una persona gran, encari que estigui en forma s'ho ha de prendre més en calma, doncs hi ha trams del camí en què la pujada és molt pronunciada i molta abundància de pedra.
Avui publicaré la visita al castell i d'aquí un parell de dies la del monestir de Sant Pere de Rodes.
Pel que jo he pogut llegir sobre aquest castell sembla que  molta història i que data del segle IX.
















































Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023