Fotografía astronómica 14-10-17

Molts dies quan em llevo al matí, surto al terrat i depenen de com veig l'estat del cel, faig alguna fotografia de les diverses constel·lacions que tinc a la vista.
El dia 12 passat vaig orientar la màquina cap al nord-est per copsar la Òssa Major i vaig fer la pressa. A l'hora d'arreglar la foto a fi que la constel·lació és veies bé, suprimint la forta contaminació lumínica existent a la zona, veig que surten uns objectes que la veritat, no sé què poden ser. He pensat que al millor són làsers d'alguna discoteca o alguna aberració de la lent però en altres fotografies similars enfocades a altres costats, això no surt.
Si algú entès en fotografia sap que carai pot ser això, es pot dirigir a cruzgarvin@gmail.com. L'hi estaré molt agraït.

Les fotografies de cel profund estan molt dedicades a la constel·lació de Cassiopea que era una nimfa i reina d'Etiopía, esposa de Cefeu i mare d'Andròmeda la bellíssima jove salvada per Perseu de morir menjada per un monstre marí.
Però de què li bé aquest càstig a la jove Andròmeda? Doncs tot es culpa de la mare, la reina Cassiopea, que es vanagloriava de la seva bellesa i la de la seva filla que deia estaven per damunt de les Nereides unes divinitats marines. Aquestes tot ofeses,van demanar ajut a Posidó, deu del mar, per castigar la gosadia de Cassiopea, així és que Etiòpia va rebre un càstig sever, doncs un monstre marí feia estralls entre homes i bèsties del país.
Consultat l'oracle, aquest els hi va dir que era precís de sacrificar a la jove Andròmeda a ser menjada pel monstre.
El sacrifici no es va portar a terme, perquè Perseu va entrar en escena i va salvar a la jove.
Que maco, eh? (S'han fet moltes pel·lícules sobre aquest tema.)




Fotografia original

Que és aixó ?

En blanc i negra.


La fletxa senyala la nebulosa planetaria IC 1747.













Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023