Natura 30-9-17

Arribat un moment que veure volades de tortures pels nostres barris és una cosa quotidiana i del més normal, uns anys enrere veies aquests animals al seu hàbitat que és el bosc i tampoc no és que es veiessin massa, potser el més abundant era el tudó.
Actualment això ha canviat, les tortures han envaït els pobles i de tudons ja n'hi ha però, no se'n veu cap quantitat al bosc.
La sorpresa la vaig tenir un dia d'aquesta setmana tot passejant, i no va ser per la visió dels dos animals esmentats sinó del seu parent el colom comú.
No creia el que veien els meus ulls, en uns fils d'una línia de llum, arrenglerats que es tocaven els uns als altres, un bon nombre de coloms prenien el sol del matí.
D'on carai surten tants coloms? No sé si encara queda algú que es dediqui a la cria de coloms, em sembla que això ja és una pràctica que ha passat a la història, almenys per aquí casa nostra.
Recordo ara fa uns anys, quan vàrem anar a Egipte pels afores del Caire, tot viatjant en un bus vaig veure que al cim d'un edifici un home bandejava una bandera blanca i no vaig saber quin significat tenia aquella visió, encuriosit vaig preguntar al guia que ens acompanyava quina explicació tenia aquell home enfilat al terrat d'un edifici força alt amb una bandera.
La resposta va ser clara "Està cridant als seus coloms". Vet aquí les barraquetes que hi havia al cim dels edificis, vull dir de la majoria dels edificis, perquè tot seguit no era una bandera blanca la que onejava si no varies i d'altres colors en altres edificis.
Mira per on, cada dia s'aprèn alguna cosa.



Coloms a go-go



Quan el temps fa mala cara......



Arribada d'una tempesta




Resultat : quatre grans suficients per picolar broquils,cols i enciams de l'hort.

Per sort cada dia pasa surt el sol.

Reunió familiar

En el seu habitat


Si algun senglar ho sabes.


Dia de boira.








Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023