Natura 17-9-17

Hem passat de la calor a la fresca en qüestió de dos dies, el temps està ben esbojarrat, el Pirineu ja ensenya el seu color preferit al llarg de tota la serralada almenys la que nosaltres veiem.
Però ploure, el que es diu ploure, encara no ho ha fet, falta molta pluja, de moment la que ha caigut ha estat empapada per la terra assedegada que encara en demana més.
Els boscos, el camp, les rieres necessiten més aigua, tant de bo aquest setembre sigui plujos i ens porti una entrada de tardor fresca i humida. Com ho farem els qui ens agraden les sortides al boc per gaudir d'un bon passeig o simplement anar a caçar quatre bolets?
Aquest estiu he vist morir arbres per la falta d'aigua, no és l'únic any que això passa, tres o quatre anys enrera també va passar i la veritat aquesta visió no és agradable.
La falta del líquid primordial porta cap a la precarietat, sinó que li preguntin a aquests pobres països que no veuen una gota d'aigua en anys.
El desequilibri atmosfèric és causat pel mal cap i falta de sensibilitat de la majoria de governs del món i indústries consentides per aquests governs que poden fer el que volen. El món de la ciència s'escarrassa cridant i advertint els mals que sobrevindran si es continua amb aquesta línia de falta de atenciò al medi ambient.
Bé doncs ja estem instal·lats en aquest canvi climàtic que any rere any ens ensenyarà del que és capaç el seu efecte, sequeres, inundacions, huracans desmesurats, etc, en definitiva patiment innecessari de molta gent .
Fins aquí, la intel·ligència de l'home.

Les fotos estàn dedicades al comportament de l'atmosfera.


Anunci de pluja



Segona enfarinada de la temporada.

El terreny fortament escalfat per la calor estiuenca aixeca boires desprès de la pluja.






Fenòmen de reflecxiò de la llum solar en un núvol amb cristalls de glas.


La sequera ha deixat camps sembrats parcialment desgraciats.


Una nova capa de neu recobreix el Canigó.











Els camps d'alfals rebroten tímidament amb les ultimes pluges.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023