Fotografía astronòmica 14-9-17

La majoria de les constel·lacions de l'hemisferi nord tenen noms relacionats amb la mitología grega. Qui més qui menys, té nocions de aquesta mitologia, ja sigui perquè ho ha après a l'escòla, mitjan  llibres o simplement perquè ha vist pel·lículas que tractaven el tema.
Jo mateix de ben jove llegia llibres de mitologia grega, perquè m'apassionava aquest tema, igual que la mitología egípcia, i les històries de l'antic testament de la bíblia,de sempre m'hi ha agradat  la evolució del pensament de l'home a tràves dels mil·lennis. Ès sorprenen que la humanitat en tota la seva història ha tingut necessitat d'estar sota el mandat de algun deu, i la historia continua.....
Però tornem als déus grecs,totes les misèries de la humanitat d'aquells temps, la ambició, l'enveja, etc., estaven reflectides en els seus deus, l'amo de la tropa era Zeus que va tenir els seus més i menys amb el seu pare que tenia la mania de menjar-se els fills així que naixian,  Zeus, se'n va assortir ajudat per la mare.
El pare, Crono, obligat a vomitar als germans,gràcies al poder de Zeus va quedar empresonat i tota la familia amb Zeus al capdavant es repartiren el cel, la terra, l'aire, el mar, i l'inframón que és allà on anaven els mortals quan morien.
La família, gràcies a Zeus cada cop es feia més nombrosa, perquè es veu que amb les deesses no en feia prou i es va encapritxar de les mortals, tota aquella xicota que estaba de bon veure, aquest bon deu es le beneficiava i vinga deus al món, bé, llavors ja no eran deus, sinó semi-déus, tenien poders però al final com qualsevol altre mortal anaven al clot.
Continuara.






Un parell de joies penjades a la constel·lació de Perseu



Per primera vegada al fotografiar la estrella gamma de Cassiopea sur la petita nebulosa que hi ha al seu costat







Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023