Natura 29-8-17

Una de les rutes que agafem dia si i altre també, al matí a les vuit, per estirar una mica les cames, procurant sempre aprofitar les ombres és la següent : El tros que hi ha desde casa (Mata) fins al pont del Salt Dalmau, el fem amb el cotxe, doncs és una tirada de ple sol. Allà deixem el vehicle a l'ombra i enfilem a peu cap a la carretera de Camós, (pràcticament tot el camí el fem a l'ombra tret d'un petit tram que sí que hi toca) un cop a la plaça de Camós, anem carretera avall direcció Palol. En el tram que hi ha desde la plaça fins el trencant de Cal Santu, ens hem trobat en dues ocasiòns animals (porc-senglars ) mors a la cuneta, amb tots els senyals de haver estat atropellats per vehicles.
Això indica la gran quantitat d'aquests animals que surten a la nit a buscar-se la vida i en realitat el que fan és buscar-se la mort.
El primer dia de veure un d'aquests accidents, és tractava d'un porc jove però ja fet una bona peça, el segon, eran dos de molt jovenets que segurament anaven seguin a la mare.
En aquests tipus de topada si ha estat un turisme, segur que el planxista no li perdonara la factura, si ha estat un camiò, potser ni se n'adona.
De ben segur que molta gent celebra que passin aquestes coses, ja que deuen pensar que són uns animals menys que fan mal al camp, a mi la veritat és que em provoca un sentiment de pena.
Però torno al camí. Arribats a Cal Santu, continuem de tornada cap al pont del Salt Dalmau.
Desprès ens fiquem com el que va a la font del Salt però agafem el camí que passa vorejant els camps, i baixem fins un trencant que es desvia a la dreta una mica abans d'arribar a la primera casa que es trobem de front. El trencant baixa fins el rec i un cop al camí enfilem direcciò a la font on una mica més amunt i tenim el vehicle.
Tot plegat és una marxa per caminar una horeta que ara en temps de calor estrepitosa no està malament, quan la cosa refresqui la marxa serà més llarga.

No m'agrada fer aquestes fotografies, és per això que només n'he fet una.

L'amo i senyor del sistema solar quan es lleva al matí-






Posta.

Infinitat de dibuixos al cel a causa del vent en altura.










Els camps estan totalment desgraciats a causa de la sequera.







Alguna especie de bolet s'aferra a la vida en els troncs vora la riera.

Les gallines d'avui dia no temen a la guilla.







Anecs en el seu medi natural.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023