Fotografia astronòmica 28-8-17

Ja tornem a tenir la lluna en marxa cap al pleniluni i el temps calorós que no afluixa, la calima que aquests dies ens acompanya tampoc ajuda en res a l'hora de fotografiar ni de dia, ni de nit.
Esperem que arribin aviat les pluges, que a banda de netejar l'atmosfera baixin una mica les temperatures, sino aviat veurem passar els camells com si ens trobéssim en ple desert.
Actualment tenim la constel·lació del cigne pràcticament al nostre vertical el que facilita poder fotografiar tots els objectes que compte, de manera còmoda i en situació de menys contaminació lluminosa, ja que el zenit és el menys afectat per aquesta causa.
Són tants els racons que és poden fotografiar d'aquesta constel·lació i rodalia que necessitaria un bon grapat de nits netes i serenes per ficar-la tota al sac.
La gran majoria del seu espai està afectat per la nebulosa rica en hidrogen que conforma la resta de la Via Làctia, és per això que les fotografies prenen el color rogenc propi d'aquest gas.
És clar que això del color és molt relatiu perquè per començar els filtres que utilitzem per la contaminaciò  desvirtuen el color donant un to diferent segons quin sigui el fabricant, per exemple el que jo faig servir dona un to verdós a les fotografies, això a l'hora de "revelar" s'ha de tenir en compte i corretgir.
Per això és tant important el poder captar aquestes fotografies en llocs foscos perquè no hagis de dependre de la utilització de cap filtre,i amb la seguretat que els color que et surten a les fotos són els autèntics.
Per desgràcia vivim en un indret en què, el que predomina és la llum invasora i encara que t'amaguis entre muntanyes, pel costat d'aquestes s'aprecia la exagerada llum provinent de les ciutats del voltant.
Així és que davant d'aquesta perspectiva, benvinguts siguin els filtres.


La estrella que acompanya la lluna pertany a la constel·lació de la Verge.

La lluna i Júpiter seguint el mateix camí. 24-8


Un bon grapat d'estrelles que son poc significatives, forman part de quadres fantastics.







Sadr es la estrella que treu les banyes per la part alta de la fotografia.


El cúmul obert que hi ha vora la estrella Sadr, es el NGC 6910.

Le dos fotografies de final no pertanyen a la estaciò estival, si no hivernal, sòn fotografies fetes al principi d'any les quals els hi he rentat una mica la cara.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023