Fotografía astronòmica 15-8-17

El filtre UHC-e. especial per màquines EOS, sembla que promet, l'he provat al terrat quànt ja és negra nit. És col·loca réra l'objectiu dins el cos de la màquina i és pot treure facilmènt.
No priva l'entrada de tot tipus de llum de carrer, quànt s'impòsin els leds, ho tenim clar tots els afeccionàts a la fotografía astronòmica, ja podem plegar, però de moment encara que la pol·lució a aumentàt un pilò, és pot fotografiar posant en primer plà carrers il·luminats i una porciò de cel amb la certesa que els estels quedaràn reflectits, cosa que fins ara havies de fet mans i mànigues per poder-los captat.
Tinc la impresiò que on donarà tot el rendiment, serà la nit que surti a un lloc fosc amb la idea de fotografiar tot el cel incloent alguna pàrt del terreny com arbres muntanyes etc,
Aquests dies he intentat de captar alguna llàgrima de Sant Llorençs, ho he provat varies vegades, però ha estat imposible i no serà perquè no n'hi ha! En vaig veure una de preciosa que va atravesar tot el cel, de est a oest, tenía la màquina orientada al nord, quant la tenía orientada al est, relluien cap al nord. Bé, estaba vist que no tenía sort. Mentre feia fotografia a traves del telescòpi amb durada de cinc minuts, podia veure-les passar en la pantalla de l'ordinador però, sempre ho feien en el moment que la màquina no capta perque fa el revelat per passar la foto a l'ordinador.
Em sentia com el caçador envoltat de conills que vinga a disparar trets i no en toca mai cap.
En fi hi ha vegades en que te'n adones que la vida es molt trista, Carai¡ (és broma)

Quatre fotografies fetes amb objectiu de 11 mm i filtre anti-pol·lució, aquesta es de l'est on podem veure les constel·lacions de Cassiopeia i Perseus que ja han sortit de l'horitzó. Les imatges estàn tal qual han sortit de la màquina, sense cap retoc.

A l'oest veiem Corona Boreal i Bootes al qual pertany l'estrella més lluent que es veu al mig de la fotografía anomenada Artur.

Al nord l'enlluernamènt de la ciutat de Banyoles no perdona,però tot i així es veu el gran carro i la estrella Polar dalt a la dreta de la fotografía.

La cara sud hi veiem Capricorn al mig de la imatge, son les estrelles en forma de flètxa que apunta cap a l'esquerra, Sagitari ja quasi bé surt de la foto dalt dreta.

Taca solar a poc de ocultar-se per l'horitzó oest.







Tres fotografies fetes amb el filtre anti-pol·lució i objectiu de 11 mm. enfosquìdes una mica, donc per treure el perfil de les nebuloses cal un iso pujat de tò, això fa que sùrtin molt clares.











Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023