Fotografía astronómica 30-7-17

Aquests últims dies he estat provant un filtre adaptable al cos de la màquina de fotografiar, es un UHC-E en un clip que es posa i es trèu amb molta facilitat, (màquinas EOS)
Permet de utilitzàr els objectius de la màquina per fer astro-fotografía de camp ample.
Un dels problemas que tenen aquests filtres anti-pol·lució es que afegeixen un color ver a las fotografies i que en el meu cas, no poden evitar la fortissima contaminaciò de las farolas i de les propies casas doncs, ara amb la calor la gent surt a pàtis i terrats a sopar i prendre la fresca, sobre tot cap de setmana i dies festius.
Sort que en dies feiners la cosa no prospera i és quànt és pot fer alguna cosa. Com dic el filtre queda curt, cosa res estranya doncs la contaminació va a mès.
Segurament quànt surti alguna d'aquestes nits a un lloc més fosc ( tinc que esperar que la lluna hagi fet el seu curs) serà quànt el filtre faci la seva funció, que no ès altre que apaivagà la llum de l'horitzó i remarcar las nebulositàts de la Via-Làctia, així com donar més puntualitat als estels.

La fotografía recull  la conjunció de la lluna, la estrella Spica de Verge i Júpiter, però també recull l'ambient lluminòs del meu barri.

Venus de bon matí sota las constel·lacions de l'Auriga i Taurus.


Algunes fotografies fetes amb l'objectiu de 75 mm, amb un iso de 800 i 1,5 minuts de exposiciò, màquina muntada en paral·lel amb el telescòpi en marxa i sense guiatge.

Zona molt difícil  de capturar en ambiènt de ciutat. El cùmul NGC 6940, la nebulosa del Vel esparcida entre la estrella 52 Cyg. i NGC 6992. Tot plegat molt feble.

La potent nebulosa NGC 7000.



La polar que forma part d'un cercle de estrelles irregular.




Zona de Casiopeia 

La alfa de Aquila blava, i tarazed vermella junt a unes esquerdes del núvol en forma de E

La E  de Aquila, aquesta fotografia està feta amb el telescopi.

Dos fotografies de estrellas circumpolars  de 5 minuts de exposiciò fetes amb l'objectiu gran angular de 11 mm, sota una brutal  lluminositat provinent de Banyoles. Aquesta primera he eliminàt els colors de fons.El rastre s'empetiteix a mesura que desplaçem la vista cap al centre on hi ha la polar.

Fins hi tot un focus s'enlàire afegint un plus de lluminositat.







Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023