Fotografía astronómica 23-7-17

Ja podem dir que el gruix de la galàxia ens està passant per sobre, algunes de les constel·lacions més interessants inmersas en la gran nuvolositat de la Vía Làctea, son a l'abast entre les primeres hores de negre nit, 11,12,01h, depenent del moment en que t'hi vols posar,bé sigui per observaciò o per astrofotografía.
La constel·laciò del Cigne es una constel·laciò  plagada de gràns nebulòses i riuades de estrellas per tot arreu, la nebulosa Nord-America NGC 7000, la del Pelicà IC 5070, la de la mitja lluna o creixent, la del Vel, NGC 6992/6960,aquesta ès una enorme extensiò de gasos procedènts de una supernova molt antiga, la de la papallona, etc.
El qui disposi del programa WorldWide Telescope, que es pot trobar gratuit a internet, pot apreciar en detàll la riquèsa d'aquesta constel·laciò.
La figura mitològica del cigne ( segons una de les versions) fa referencia a les diferents disfresses que feia servir el dèu Zeus per aconseguir el favor de les mortàls que a la divinitat li feien pessa.
En aquest cas la mortal era Leda, filla de Testio rey de Etolia, casada amb Tindàreo rey de Esparta. Pel que es veu el pàio no respectàva ni a les casadas, el cas és que seguramènt a ella també li devia anar bé doncs, no només van tenir un fill sinò quatre, Helena i Clitemnestra, esposas de Menelao i Agamenòn respectivament, i els germans Castor i Polux.



Aquesta nebulosa ès troba apartada y al oèst de la estrella Sadr,( que no surt a la foto) i al est d'aquesta estrella es troba la nebulosa IC 1318 B

Una de les nebuloses més grans sino la més gran amb nom de cataleg, del nostre cel observable.

En blanc i negre el Pelicà , la nebulosa que li fa costat a la esquerra ès la part oest de la Nord-America.

El fons d'aquestes estrelles es fosc perque la nebulosa subjacent ès profunda en aquest sector.

Aquí la nebulosa ja es fa patent.

M 29 està ficat en un mar nebulos.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023