Fotografía astronómica 28-6-17

Quànt arribem a mig Juliol, entre les 11h i les 12h de la nit, tindrem el triangle d'estiu ben bè sobre el nostre cap, ès a dir al zenit, si no és així poc faltara.
El Cigne, una de les constel·lacions en que la seva estrella alfa dibuixa juntament amb la de la Lyra i l'Aliga el triangle d'estiu, compta amb nombrosos objectes de cel profund com ara nebulosas, cùmuls oberts i globulàrs, nebulosas planetàries i nebuloses procedents de explosiòns de supernova.
La gran majoria d'aquests objectes ja els he fotografiat en temporadas pasadas però, ho tornarè a fer, doncs estic interesat en saber quin és el rendiment que dòna la nova maquina de 24 megapìxels que tinc montada al telescòpi, fins ara era de 18. Estic intentant de refrigerar-la, si ho aconsegueixo, ja explicare com ho he fet, totes les fotos que he fet fins ara, han estat fetes sense alterar la màquina.
Pel cap baix tinc 51 objectes localitzats, només dins la constel·lació del Cigne, a l'Aliga hi he comptat uns 25 objectes més i a la Fletxa i a la Guilla segur que també surtirà alguna cosa, per tàn ara el que es necesite son nits molt i molt serenes i si donèsin de baixa dos de cada tres bombetes del carrer seria tot un detall.
Feina no en faltara, però dificilment pugui portar a terme tanta foto, de tota manera queden molts dies d'estiu, ja veurem.

Júpiter també s'afegeix a la gresca.

La estrella Albireo es doble,fent-li fotografies espaiàdes amb un cert temps es pot veure el moviment de la seva companya.

Fotografia feta al 2014.

La estrella Vega situada a 25 anys llum és la segona estrèlla més lluminosa del hemisferi nord després de Artur.
És 2,7 vegades més grossa que el nostre sol i encara que és una mica més jove que aquest, morirà primer,doncs crema l'hidrogen amb més rapidesa que la nostra estrella.
Cap l'any 14000 ocuparà el lloc de la Polar. Jo penso veure-ho, que son 12000 anys més o menys.?
Aquestes fotografies en que les estrellas sembla que es toquin unes a altres sòn les que ens demostren la grandiositat de l'univers, doncs en realitat entre unes i altres hi ha unes distàncies descomunàls.






Sortida del sol pel mig d'una masa nubosa, DSLR acoblàda al telescòpi de 200mm. 









Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023