Natura 6-5-17

Avui he llegit la noticia que ha llençat el físic Stephen W.Hawking, persona a la cual jo admiro, doncs la seva trajectòria dins la ciencia es ben reconeguda.
 "En un periòde de cent anys la gent ha de começar a emigrar d'aquest planeta i anar a colonitzar-ne un altre, perquè aquest ja està gastàt i fet malbé ".
Potser no ho ha dit ben bé així, però una cosa similar, la veritat és que no se com agafar-ho. No hi cabem ?, El planeta ja està contaminat i ens morirem ? No hi ha prous recurçus per tothom ? La clase rica no vol a la clase pobre ? La clase pobre no vol a la clase rica ? Un asteroide s'acosta amb mala baba ?
A mi em sembla que abans d'anar a buscar una casa nova HIPOTETICA, valdría la pena mirar si podem arreglar la casa que tenim.
Home Stephen, per una banda donem un cop d'ull a la historia de aquesta casa i veurem que ha quedàt arrasada unes quantes vegades a causa de gràns catàstrofes de tota mena, i sempre s'en ha sortit.
I per un altre banda, ! on anem ¡ Seria molt bonic sortir de casa i encara que el viatge duri molts anys, hi vas tranquil perquè quan arribis a la casa nova, no li faltara un detall, oxigen, aigua, vegetació, terra cultivable, vida salvatge, etc. ! On és aquest lloc ¡ vull ser el primer en apuntàr-me.
Dintre del nostre sistema solar, segur que no.En un planeta de una estrella vehïna ? Doncs " va a ser " que tampoc. A la especie humana encara li falten uns quants anyets per poder somiar amb el nivell que es necessita per portar a terme aquesta odisea.
Els més optimistes sempre diuen allò de que :" Mira si no hem après coses de ensà que viviam dins les coves". Si però tot el que hem aconseguit a sigut dins la nostra atmosfèra, fora d'ella és un altre historia, hem aconseguit volar i navegar a grans velocitats, parlar-nos a gran distancia i moltes coses més però tot sota la protecció de la gran casa còsmica que ens proveeix de tots els ingredients per viure i realitzar aquests avenços.
A dures penes hem aconseguit arribar a la lluna i tornar; Hem après que per sortir més enllà de la atmosfèra t'has de emportar l'aire,l'aigua, el bocata i fins i tot l'orinal.
Dificilmènt èns podrèm desfer d'aquest cordò umbilical que ens uneix al mòn on hem nascut.
I ara unes fotos realitzades en una part d'aquest món anomenada Pla de l'estany.

L'ultima gelada 

Nova carretada de neu

































Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023