Natura 7-4-17

Com cada mes, m'he de posar a la cua i esperar que la lluna faci la seva funció, mentre tant reparo alguna que àltre cosa com per exemple cambiar el disc dùr del portàtil que ja feia figa i repassar l'equip perque sempre hi ha quelcom que no li dona la gana de funcionar.
Aquest matí hem anat a fer el passeig per terres de Sales de Llierca,una terra ben coneguda per mi, ja que de jove havia fet molts cap-girells per aquestes muntanyes.
El meu lloc preferit és la llera del rierol Borrò, que amb el pas dels anys està desconegut fins l'extrem de que la majoria de camins i dreceres han estat esborrats del mapa pèr la gran proliferaciò de matoll i verdises; Es espectacular.
Anys enrrèra aquests boscos eran rìcs en fauna diversa, inclòs els boletaires em dèiem be, perque encara que no eran boscos de masas rovellons i pinatells, si que es collien àltre mena de bolets que també son preuats com les mocosas,negritos,rossinyols i d'altres.
En quant a fauna, el típic porc senglar,guilles conills,esquirols, teixons,perdius,tudons,torturas,merlas,
esparvers,mustelas i fins i tot tortugas d'aigua, em deixo quantitat d'altres animalons perque prètendre nombrar-los tots seria complicat.
Tot a minvat, sense comptar al porc senglar, aquest bicho viu sempre a qualsevol lloc que i hagi bosc perque menga de tot.
Tot seguit hem agafat el camí de Tortellà i ens hem enfilat cap al riu llierca en direcció a Montagut.
El camí que va de la passera a Montagut, Llierca amunt, ara en  primavera és precios, el sol que avui hem tingut es compensaba amb la frescor de l'ombria dels arbres i com que l'indret ès ric en esparreguera, en Jesús, company de sortides, s'ha fet amb un bon grapat d'esparrecs  per fer-se una truita per dinar.

Atmosfera canviant




Sortida del sol

Aquestes 9 fotografíes han estat fetes amb la DSLR acoplada al telescòpi de 80 mm.

Puig de Bassegoda 

Canigò 

Canigò

Part baixa del Canigò oest

Part de Pirineu

Part de Pirineu

Sant Llorenç de Sous

Mare de Deu del Mont









El Borrò 


Amb els anys, el que era pla ara ja no ho ès.



Qui és el guapo que transita per aquí ?




En aquest bosc de pineda, una clapada de plataners aillats



El Llierca



Campanar de Montagut

Santuari del Cos

Pel mig de aquestes muntanyes és troba Sant Aniol.

El Cos

Per aquí pasa un rierol altre temps una mica més net.

Montagut


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023