Natura 30-4-17

Aquest any la primavera pega puntades. Abril es vol despedir disfressat de Març, el problema de tot plegat és que els refredats es posen de moda, la roba d'abric es torna a treure de l'armàri, les calefaccions i llars tornen a dibuixar fumerries per les teulades i la manta del llit que ja havíem endresat, torna a fer les delícies de la nit. A part d'això els hortolans veuen amb pena que las tomateras ajupen la cresta, les patates s'en van a fer punyetes fregides abans d'hora, i alguns fruiters també han quedat rostits.
" Hasta el veinte de Mayo...." Tota la vida que hem sentit aquesta cantarella però últimament ningú feia cas perquè el temps està una mica esbojarrat i això semblava cosa del passat, cosa antiga.
Em ve a la memoria, fa uns anys quànt el totxo estàva de moda, per allà baix a Andalusia, la gent va començar a construir las casas vora la llera dels rius. " No hay problema, si no cae NUNCA ni una gota ". Però !Ay¡ " Volvieron las lluvias". I a quí no se li emportàva la casa, tenía feina a treure aigua durant uns quants dies.
Doncs ara a passat més o menys el mateix, el temps ha reculat, els punts alts de la nostra geografia han quedat una mica enfarinats i l'estiu que ens pensavem que ja era aquí, s'ha anat en orris.
A part de algun que altre refredat, el més fumut de tot, ha estat els fruiters i els horts, vulguis que no, això ho notarem a la nostra butxaca.


Sortidas de sol


El nord a la sortida del sol

Boires a les muntanyes de l'oest.





Enfarinada de neu a la Mare de Deu del Mont.

Idem al puig de Bassegoda 

També a Rocacorba , quan hi vaig fer la foto ja la neu s'havia fos molt.






Nova carretada de neu al Pirineu



Les alzines groguejan per la flor



Campanar de Corts

Avui 30-4 a un quart de nou del matí, s'ha format un projecte de arc de Sant Martí que no ha prosperat. 








Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023