Natura 5-3-17

La pluja caiguda últimament, ha acabat de rematar la feina perquè tinguem una primavera fresca i florida.
El clot d'Espolla va a dojo i els camps regalimen aigua per tot arreu, això es perfecte per enfocar la primavera i desprès l'estiu. L'aigua emmagatzemada al subsòl, Pirineu amb bones reserves d'aigua i rius i rieres generosos, son la clau per passar un estiu amb una calor moderada.
En definitiva la natura ja té el que necessita, aigua, l'aigua porta la vida, ja ho deien els antics egipcis quant miraven les aigües del Nil i els seus camps plens de verdor al costat del riu, " l'aigua del Nil és portadora de vida".
De fet quant deien això no solament es referien a l'aigua, també volien dir que aquesta, amb les avingudes anuals venia carregada de fangs rics en nutrients que es dipositaven pels camps quant aquests quedaven negats i això assegurava la collita propera.
Realment la vida va prosperar al costat del riu, la prova és que pràcticament totes les poblacions del país s'han edificat al seu costat, una mica més enllà, el desert era i és un lloc poc temptador per viure-hi.


En el principi dels temps els Deus van crear el llac de Banyoles per venir-hi a passar les vacances i reposar del cansament de la creació de l'univers.


Avui dia els que en gaudeixen de aquesta bellesa son les bestioles que hi viuen




Hi les persones esta clar.


Un grup d'ànecs salvatges reposant al costat de l'aigua.


Esplugabous a la caça del insecte en un camp a Mata.


caderneres en fruiter florit.

Solitari.


El vol de la cadernera.







Ànecs al Clot d'Espolla

El Clot d'Espolla al màxim.





Venus entre els núvols al cap tard.

Les alberes altre cop nevades.


Canigó carregat de neu.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023