Fotografia astronómica 31-3-17

Unes fotografíes del sol de abans de ahir a la seva posta, en la que podem veure les taques que últimament han aparegut, desprès de passar-se mesos net com una patena.
Com que els cels de primavera son molt escassos en objectes lluminosos, m'he decidit a cambiar el telescopi i utilitzar el 200 mm equipat amb un reductor de focal que deixarà una eficacia similar a un 1260 mm aproximadament.
L'he provat amb els seus 200 mm i resulta quasi bé imposible fer un bon guiatge, per tant he de tirar de reductor.
Per altre banda, el portàtil s'ha agafat uns dies de vacacions, el disc dur ha fet figa i reclama alguna reparació, tot se fara.
Així que el cel es posi a to, començaré a enfocar alguna de les galàxies que de això si que n'hi ha en quantitat, sobre tot al lleó, la ossa major i la cabellera de Berenices.

Podem apreciar el gir de les taques aquí a la posta, amb les dos fotografies de la part baixa que estan  fetes pel mati.
Aquestes fotografies estan fetes amb un teleobjectiu de 300mm. i la inclinació del terreny no es tan pronunciat com mostra la fotografia sino que és més pla, l'efecte es de la maquina que estava una mica inclinada.













Lluna finísima.

Conjunció Lluna-Mercuri del dia 29-3





Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023