Natura 9-2-17

La lluna esta a punt de fer el ple, concretament el dia 11 arribarà a la seva plenitud, avui la tenim al 95 %.
Per tant, davant la impossibilitat de poder fotografiar escenes de estrelles, com és habitual faig fotografies del nostre entorn totes elles dedicades al temps i al comportament de la natura.
Lògicament el que crida més l'atenció quant se surt a fer el tomb pel camp, son les muntanyes del Pirineu carregades de neu, això es un reclam pel ulls quant mires cap l'horitzó.
A la primavera quant camps i boscos han reverdit, l'estímul de la visió es més  ample, però ara a l'hivern ho tenim una mica més limitat, però no per això s'ha de perdre l'interès, l'hivern compta amb molts estímuls que altres estacions no tenen com per exemple : Sortir al matí ben aviat amb aquella rispa i quant ets a mig camí penses que l'abric te t'has posat resulta massa prim, i arribas a casa amb un refredat de nassos, mai millor dit.
Altres vegades veus que de bon mati surt un sol espatarrant i dius : Avui no cal que porti la bufanda,perquè fara calor i quant i ets pel tros resulta que fa una tramuntaneta d'aquelles d'anar-hi.
O al reves marxes ben abrigat i pel camí t'ho has de treure tot perquè no pots aguantar la calor.
Aquestas cosetes no passen en altres estacions més benignes.
No parlem si ens topem amb un hivern que nevi, a les hores val més quedar-se a casa, fer un bon foc i veure passar les hores tot cogen una botifarra vermella a la brasa i fen el trago d'un porró amanit amb un bon vi de l'Empordà.

El dia ha començat net i clar.


Aquesta fotografia i les quatre que segueixen han estat efectuades amb el telescopi de 200 mm. de obertura amb la maquina a focus primari.
Això representa un objectiu de 2000 mm. de focal aproximadament.





Atmosfera una mica empipada.



Llibertat




Un altre petita enfarinada al puig de Bassegoda.


Això es tenir ocellets al cap.










.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023