Natura 3-2-2017

Tota la materia de l'univers i per tant del nostre mon, es dinàmica,amb això vull dir que no hi ha res quiet, tot lo viu o inerme evoluciona d'una manera o altre.
Quant mirem al cel una nit estelada, sembla que tot es quietud i que la pau regne por tot arreu, però això no es real, en realitat el nostre mon i tot el sistema solar es desplaça conjuntament amb la galàxia i aquesta amb les galàxies del grup local a velocitats inusitades per l'univers.
El mateix passa amb la atmosfera del planeta que més coneixem o ens pensem que coneixem, perquè si el coneguéssim prou bé, pot ser el tractaríem una mica millor.
Doncs deia que la atmosfera tampoc té repòs, contínuament es remena  i de vegades fa canvis extraordinaris.
Tenim sort de viure en una zona del planeta on les manifestacions de la atmosfera son relativament benignes, però com dic, la atmosfera és inquieta i a més ara que li estem fen la punyeta, tot indica que pot canviar i si això passa, a lo millor no ens agrada el canvi.
Quant la antiga humanitat es va fer sedentaria i va començar a treballar la terra, es va treure de la màniga uns quants deus perquè l'hi preservessin els cultius, el deu de la pluja, el deu del vent,el deu de la fertilitat, etc. Així l'home quant anava a dormir ho feia amb la tranquil·litat de que un cop havia encomanat el seus cultius als deus, la cosa havia d'anar bé.
Em pregunto que un cop que em enviat a fer punyetes a tots aquests deus,(dic a tots) com ho farem ara per evitar catàstrofes provinents de la atmosfera ?
Potser que la solució amb més seny sigui tractar-la més bé.

Fotografies: Diversos aspectes de la porció de atmosfera que ens pertoca al Pla de L'estany.

Cabretas



Dia de boira 

Desprès de la posta de sol.

Boires matineres.

Boiras cap a Rocacorba.



Presagi de mal temps.








Abans de la sortida del sol.



El Canigó 



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023