Natura 25-1-2017

Una mica de natura tot esperant que el temps escampi, i em deixi acabar de fotografiar els objectes mes rellevants de la constel·lació de Orió.
La treva de ahir, semblava que en principi tindria una bona estona de cel net per continuar la feina, pero res de res, al cap de poca estona de tenir el telescopi enllestit, una banda de núvols em va fer la punyeta i al final no vaig poder fer res.
Cap al final de la pagina podeu veure que el sol llueix una taca no molt grossa però ara feia tants dies que estaba net com una patena,que mira almenys sembla que vol canviar.
De fet el sol te ara per ara un comportament res semblant a uns anys enrere, en que passava temporadas totalment pigat molt diferent d'ara que quasi bé sempre está net.
Bé, a dia de avui sembla que la neu ens respecta i el Pla de l'estany es lliura de emblanquinades,això queda per les muntanyes més altes del voltant, Mare de Deu del Mont, puig de Bassegoda, Alberes,etc. Que consti que a mi ja m'està bé que la neu no arribi, perquè allà on està més bé, es tal com la veiem desde un punt elevat, al Pirineu.
Una bona nevada en principi es molt bonic,molt maco, els problemes venen quant es glaça i aleshores tothom patina amb el perill de trencar-se una cama o un braç . Llavors la neu perd el seu encant.
Desprès de aquest últim pas de temps plujós, potser demà veurem algun pic de muntanya enfarinat, si es així, faré la corresponent foto i la afegiré a aquestes pagines.


Una de les tantes sortides de sol en les que es pot apreciar el moviment del sol en direcció nord.
No fa gaires dies el sol sortia al vell cim de la torre elèctrica que es veu a la dreta de la foto.

Núvols preludi del mal temps que ha fet aquests dies.








Aquí podem veure la lluna una mica abans de amagar-se.

La exposició de les fotografies no estan per ordre de fecha, després de un dia de sol la neu que cobria el barret de la muntanya del Mont ja s'ha fos.


La enfarinada que va caure a la muntanya del Mont.

Heus aquí la tempesta de neu que ha enfarinat algun cim del pre-Pirineu.

El Puig de Bassegoda mentre l'hi cau la alfombra de neu.


La muntanya de les Salines també ha rebut poc o molt.

Un altre cim de Les Alberes amb neu.

El Puig de Bassegoda rellueix mostrant el seu barret de neu amb els primers raigs de sol.


Tot i semblar un forat de res, segur que es tan gros com la terra.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023