Fotografia astronómica 3-1-17

Tenia en ment recopilar una bona col·lecció dels objectes d'interès de la constel·lació del Cotxer o Auriga però ha estat imposible per falta de temps, millor dit per falta de nits que reuneixin les condicions per la practica de la fotografia astronómica. Sempre que el temps ho permet hi dedico un parell d'hores a vegades tres, a aquesta afició d'enfocar el telescopi i disparar a les estrelles.
Exposaré doncs les que tinc fetes i en la pròxima ocasió la resta, que no serà  res més que el cúmuls, ja que n'hi ha un grapat. Desprès de Auriga l'hi seguirà Orió.
La estrella alfa anomenada Capella (la petita cabra), es una estrella cuádruple, i està situada a 42,2 anys llum de distancia.
A part de ser l'objecte més lluminós de la constel·lació, es la setena en lluminositat del cel que observem.
La mitologia explica que la cabra, fa referencia a Amaltea que va amamantar a Zeus en la seva infantesa.
També aquesta cabra es la que l'hi faltava una banya i que aquesta banya era la famosa banya de la abundancia.
Hi ha unes quantes versions que expliquen qui era l'Àuriga, em quedare amb la versió de l'auriga o cotxer de Enómao,rei de Pisa, es deia Mirtilo.
Explica el mite que aquest rei, molt afeccionat a les carreras de carros, tenia una filla anomenada Hipodamia i era molt amic de desafiar als joves prometen-lis que els hi donaria la ma de la filla, si el guanyaven en una carrera.
Un jove anomenat Péleo acceptà el repte i soborna a Mirtilo a que l'hi canvies els raigs de les rodes del carro de Enómao,per uns de cera.
Lògicament el carro es va accidentar, Enómao va morir i la carrera la va guanyar Péleo.
En fi, una mica cutre tot plegat.

















           Aquesta galàxia no es de Auriga, pertany al Triangle.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023