Fotografia astronómica 21-11-16

L'asteroide Ceres està creuant la constel·lació de Cetus,només he tingut dos nits per poder-lo fotografiar, les del dia 16 i 17.
Abans d'aquestes fechas era imposible per la presencia de la lluna i desprès el mal temps (cel tapat) també ho ha impedit.
Però bé, n'hi hagut prou en dos nits per poder-lo identificar en seu moviment pel cel estel·lat.
Ceres amb 945 km. de diàmetre, es un planeta nan però possiblement es el cos més grant de tots els que conformen el cinturo d'asteroides.
El nom de Ceres era el la deessa romana de la agricultura,les collites i de la fecunditat.
Aquest asteroide va ser descobert pel astrònom italià Giuseppe Piazzi l'u de gener de 1801, i la seva magnitud oscila entre els 6,7 i els 9,3.
La primera fotografia, la del dia 16, degut a que la lluna sortia a les 19,42h. va ser feta amb la constel·lació de Cetus molt arran de l'horitzó i això en ciutat només significa problemes de contaminació lumínica acusada, així que no queda altre que baixa l'iso al màxim, creua els dits i pregar perquè el filtre anti-pol·lució faci la seva feina.
La del dia 17, que es la que permet veure el moviment d'algun cos fent la comparació amb la del dia anterior, ja no tenia la preocupació de la sortida de la lluna perquè aquesta sortia una hora més tard. Tot i que Cetus es trovaba una mica més amunt, encara persistien els problemas de contaminació.
Per a més inri el programa astronòmic Stellarium que senyala el pas de Ceres, la trajectòria de aquest no coincidia amb la del cos trobat a les fotografies.
Per sort una pagina web que fa el seguiment diari del asteroide Ceres sobre un mapa estel·lar molt precís, em demostra que la trajectòria de Ceres es la mateixa del cos de les fotografies.
Així doncs aquí teniu a Ceres fent el passeig celestial.


Demèter o Ceres 

Ceres una mica més sugestiva.


Ampliació


Trajectòria de Ceres ampliat.

La nebulosa " Escombra de la Bruixa", suma de 8 preses de cinc minuts de exposició amb filtre UHC-E i 8 preses de cinc minuts amb filtre OIII.
Qualsevol regió estelada pot servir com a fons per fer composicions



Com aquesta.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023