Fotografia astronómica 26-10-16

Quant miro fotografies fetes per aquests grans telescopis, situats en llocs privilegiats com per exemple els de Canàries, n'hi ha per quedar boca badat.
Es clar que quant llegeixes les dades d'aquests gegants de la óptica, penses que tampoc es estrany que es pugin fer aquestes fotografies tan espectaculars.
Al Roque de los Muchachos, hi ha el grup de telescopis Isaac Newton, que son tres telescopis, el WHT, William Herschel de 4,2 metres de mirall colector o primari, el INT, Isaac Newton de 2,5 metres de primari i el JKT, Jakobus Kapteyn de 1 metre de diàmetre.
El WHT, te un pes de 190 tones i una precisió de 1-1,5 segons d'arc que equival al diàmetre de una moneda de un euro a dos quilometres de distancia.
Tota aquesta borratxera de tecnología situada en un lloc on el llum més empipador prové de la cigarreta del astrònom.
Quant acabo de enllustrar alguna de les fotografies que faig desde el meu terrat i la comparo amb una feta amb el INT, penso que la diferencia es equivalen a la diferencia de la situació i el cost del telescopi, per tant no ens podem queixar els que fem astro-fotografía desde ciutat.
Per tant quant ensenyem una fotografia feta desde el nostre terrat, podem ensenyar també la del INT i donar la explicació:
"Si a la meva fotografia li afegim el tant per cent que li falta de qualitat de llum i el tant per cent que li falta de tecnologia, obtindrem una fotografia feta com aquesta del INT"
I quedes tan ample.


Imatge feta amb un telescopi de 8 centímetres de diàmetre en un medi altament il·luminat.
Imatge feta amb un telescopi de 2,5 metres de diàmetre en un ambient totalment net de pol·lució lumínica.










Banyoles en festes.Els mussols reclamen ulleres no de sol, sino anti-llum per
evitar quedar enlluernats.



Les farolas no compleixen les expectativas de  il·luminar solament el carrer, la llum rebot al terra i pared i crea una bombolla que puja per amunt i alguna (com la dreta) que llença una enlluernada directament  amunt.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023