Fotografia astronómica 7-9-16

Ahir nit vaig triar una contrada prou coneguda per mi per fer fotografia astronómica, doncs la meva infantesa la vaig passar allà fins que arribada la edad del servei militar i un cop complert aquest, vaig emigrar cap a Banyoles.
Parlo dels municipis de Tortellà i Sales de Llierca. Les muntanyes de la Mare de deu del Mont,les del cim de Sales i les del cim de Tortellà, m'han servit de escenari com a cara nord per fer les fotografies i les del altre costat del Fluvià a la altura de Argelaguer i Sant Jaume de Llierca com a cara oest.
La lluna en quart creixent ja comença a tocar els pebrots, doncs en el lloc on me trobava la foscor es significativa, en canvi la lluna era prou potent per crear ombra.
El lloc es bo encare que no perfecte, perquè les bombolles de llum dels pobles circumdants es veuen però queden apartades.

El nord amb les constel·lacions Ursa Major i Cassiopeia a banda i banda de la polar.


La via láctea es perfila brumosa pel sud.

La lluna a punt de amagar-se per l'oest, més a la esquerra l'escorpit arrossega els planetas Mart i Saturn.


Un company esbrina les constel·lacions del nord.


Un satèl·lit creua el cel a la dreta de la imatge.Fotografia sobre-exposada per apreciar el color de les estrellas.






A la nostra galàxia hi ha quantitat de cúmuls que per estar molt llunyans, passen desapercebuts pels afeccionats a la astronomia.
Avui dia, amb equips de obertura entre 200 i 300 m/m, aquests objectes estan a l'abast, sempre que la presa es faci desde llocs ben foscos.
Aquestes fotografies estan fetes amb un tub de 80 m/m clarament insuficient i en alguna, més que veure l'objecte, t'ho has de imaginar.
Fotografies obtingudes desde ciutat.













Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023