Fotografia astronómica 28-9-16

Es molt probable que molts afeccionats a la astronomia també els hi agradi la practica de la fotografia del cel, en llocs fora de casa o de ciutat.
Quant es tracte de fer alguna fotografia esporàdica sense telescopi només amb el tres peus i la maquina, es perfectament factible, la pila que porta la maquina de fabrica aguanta perfectament,però si el cas es, que vols fer aquesta feina a traves de la muntura, amb guiatge mitjançant l'ordinador, aleshores la cosa ja es complique doncs, necesitaras una font d'alimentació fiable i de llarga durada.
El mateix cas es, si t'agrada fer time lapse, que requereix una quantitat de fotografies que pot ser entre 200 i 500 o més, depèn de la durada que li vulguis donar.
Jo he sortit al camp un parell de vegades pensant que amb el Power Tank que tinc en faria prou, però no ha estat així.
Aquestes fonts d'alimentació tipus Power Tank, que te les venen com si fos el no va més de les bateries, en realitat son per moure el telescopi unes quantes hores si només fas visualització, si pretens alimentar alguna cosa més com la maquina fotogràfica, estas perdut, no et dic res si li endolles el portàtil i les cintas calefactores.
Les fonts d'alimentació de 12 volts de múltiple endoll, tenen un contingut en ampers molt fluix 7-15 Ah (ampers hora), quant s'hi aplica el consum de la muntura, la maquina fotogràfica, l'ordinador, cintes calefactores, el guiatge etc. aquests ampers no toquen enlloc.
Si algú li pasa pel cap endollar l'equip a l'encenedor del cotxe, segur que s'ho pasa pipa aquella nit, PERÒ després l'hora d'engegar el vehicle, baixarà algun que altre sant.
La solució és una bateria de cotxe si, però en el maleter del vehicle, lògicament a més quantitat de ampers, més durada tindrà però el pes augmenta en els models de més amperatge.
Jo m'he comprat una bateria de 44 Ah. amb un contingut de 420 ampers, es de les petites però entenc que ja en faig prou per la feina que vull fer,(fotografia de grans regions del cel i time lapses).
Tot i ser de les petites pesa 11 kg.i entre la caixa que serveix d'ubicació i els estris com l'intervalometre i el reductor de corrent a 8 V. per la maquina, suma més pes.
De fet aquesta caixa es carrega al maleter del cotxe i ja no s'ha de tocar, doncs un cordó generós porta la corrent fin sota mateix de tres peus.
Aquesta idea la vaig treure d'una persona que com jo es afeccionat a la fotografia nocturna i la caixa l'ha convertit en una font d'alimentació complerta, jo ho he fet una mica diferent, he adaptat la bateria a la caixa i amb una mica de circuit, alimento el Power Tank al qual li he tret la bateria, així pesa menys i com que està dotat de tota mena d'endolls, l'aprofito per fer les connexions de la maquina i l'intervalometre.
Podeu veure les fotografies i si algú necessita més explicacions, amb molt de gust els hi donaré,fins el que jo se.
Per tant, amb una bateria de 44-60 Ah. amb els seus bornes corresponents + / -, una caixa d'eines igual o similar a la de la foto, un fusible, un interruptor, un led de 12 v. un endoll de font d'alimentació,un parell de cargols amb femella i fil de tres o quatre m/m. farem el fet.
S'hi pot afegir un voltimetre/amperimetre per saber l'estat de la carrega, lògicament necessitarem un carregador de bateries de 5 o 6 ampers, per mantenir-la sempre a punt.

De esquerra a dreta endoll, led vermell, interruptor.
Els dos tornillos de sota serveixen per carregar la bateria.



Amb aquest petit circuit n'hi ha prou per fer el fet.


El Power Tank endollat a la bateria.


L'intervalometre i el reductor de corrent a 8 v. on va endollada la maquina fotogràfica.
Equip per time lapse al complert.

Fotografia de gran camp objectiu 11-20 m/m









Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023