Fotografia astronómica 31-8-16

Referent a la noticia donada ahir pels mitjans de comunicació i enviada via email pel company Carles Puncernau, del descobriment d'una senyal provinent d'una estrella en concret de la HD 164595 de la constel·lació de Hercules.
Pel que jo he entes llegint en els medis, aquesta senyal ja fa un any que es va descobrir per científics russos, però com que els russos son tan reservats, no ho han donat a conèixer fins ara.
Per altre banda, sembla que aquesta senyal pot ser més un fenomen explosiu de la estrella que no pas un missatge enviat per una civilització intel·ligent, perquè segons diuen els entesos, la energia necesaria per fer aquest enviament es de tal envergadura, que per nosaltres es ara per ara impensable.
Qui tingui la curiositat de saber, on es troba aquesta estrella dins la constel·lació de Hercules, si disposa del programa Stellarium, aviat la trovara, si no, pot consultar les fotografies que exposo abaix, que curiosament quant vaig fotografiar les estrellas mes significativas de Hercules, la estrella va quedar reflectida en la fotografia dedicada a xi, doncs son molt properes.
La lletra xi del alfabet grec, pel qual no ho sàpiga, es la que te forma de molla estirada, que de fet ni ha dos molt iguales, una es la Dseta (Ds), més curteta i l'altre es la xi (x).
Aquesta estrella no te nom assignat, només la numeració dels catàlegs:
Henri Draper-------HD 164595
Hiparcos      --------Hip 88194
Smithsonian Astrophisical Star ----SAO 85632
Boner Durchmusterung -------BD+29 3165.
Per tant depenent de les cartes o programes disponibles sortirà amb algun de aquests noms.


Fotografiant les estrelles xi i nu,la estrella HD 164595, va entrar dins el camp.
Extracte del programa Stellarium. La fletxa rosa indica la estrella.
Extracta mes ampli de la constel·lació Hercules.
Les lletres Dseta i xi son molt iguals, només tenen petites diferencias.
Deixant a part el tema de la estrella de ETE, en la fotografia inferior veiem les constel·lacions de Casiopea, Andromeda, Pegàs i a la part alta dreta arran de la fotografia tenim possiblement, un perseid que passava per allá.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023