Fotografia astronómica 5-7-16

Abans de ahir dia tres, pensaba deixar enllestit tot el treball pendent sobre la constel·lació de Hercules, però no ha estat així, la nit era molt bona fins el punt que la via làctia s'apreciava molt bé, cosa rara en ambients contaminats de ciutat, el cas es, que en els mesos de Juny-Juliol no es pot començar a fotografiar ben bé fins les once i normalment hi dedico una hora aquesta activitat, ja que a l'endemà a tres quart de vuit faig el passeig matinal, i s'ha de dormir.
Així doncs quedaran pendents vuit estrelles, iota,gamma,  omega, phi, ipsilon, xi, omicron, i ji. Quant el temps disposi, acabaré la feineta.
La pròxima constel·lació serà el Cigne, en aquesta regió del cel, les nebuloses hi son presents quasi bé en cada fotografia.
Al final de les imatges de Hercules de avui,hi podeu veure una fotografia de la estrella Sadr del Cigne, envoltada de nebulositats, si el temps ens fa costat, fotografiaré molt dels racons d'aquesta constel·lació carregada de estrelles i nebulositats.

En verd estrelles aconseguides i en blau les que falten








Estrella Sadr del Cigne. Tinc previst fotografiar un grapat de racons de aquesta constel·lació,on les nebulositats hi abunden.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023