Fotografia astronómica 26-7-16

Quatre petites porcions de la constel·lació del Cigne, no son objectes de catàleg,sino regions que he trobat llamativas per la quantitat d'estrelles o per la nebulositat, que impera quasi bé per tota la constel·lació,
En principi son fotos fetes amb el filtre UHC-E, però més endavant penso afegir-hi el resultat amb altres filtres com son Ha i OIII, a veure que surt.
Ahir nit fins cap les deu la cosa estava molt incerta, un núvol ocupava des del zenit fins a l'horitzó oest i encara que l'horitzó est, era completament net, m'impedia realitzar la posta en estació amb tres estrelles.
Per sort el núvol es va anar esvaint, i al final va quedar un cel força aceptable, amb el permís dels llums del carrer( que deu els confongui, sobre tot la part "fongui").

El cigne pillat des del terrat amb un objectiu 10-20 m/m. a capela sense cap tipus de filtre. Lògicament les ratlles roses no son al cel.

Al centre de la fotografia s'hi pot apreciar una sombra negra que es l'anomenat núvol d'absorció que es tant fosc que no deixa passar la llum de les estrelles que hi ha al darrera.

Aquí el cas es diferent, la proximitat de unes estrelles a un núvol, fa que els àtoms d'aquest se excitin i brilli.
Son els núvols brillants de emissió o de reflexió.


Camp d'estrelles i núvols.

La major part de la constel·lació està immersa en una nebulositat de gran espessor i estrelles que es conten per milers i milers.
Es una part de la nostra galàxia la Via Làctea.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023