Fotografia astronómica 20-7-16

En espera que la lluna em deixi ficar el nas, pel mig de nebulosas, cúmuls i estrelles diverses, que el cel d'estiu guarda com a verdaders tresors, al mig del torrent vertiginós de la via làctia, sobre tot dins el celebre triangle d'estiu,format per les estrelles Deneb, la cua del cigne,Altair, el pit de l'àguila i la relluent Vega de la lira.
Mentre tant, unes fotografies del sol i de la lluna, que últimament han pres una mica de protagonisme ja que el sol ha passat una temporada net de taques i ara en fa seguir tres de força vistoses, i la lluna arriba a la seva plenitud amb un cel net de núvols, fins el dia de avui, que sembla que el temps vol fer un canvi.

Les taques en una posició molt centrada del disc solar 


Ampliació de les taques.

Tot i que la lluna quant arriba al estat de plena,es molt difícil de visionar-li el relleu, els diversos mars s'aprecien be.



Aquest es l'aspecte real d'una nit de lluna plena,amb l'ajut de la contaminació lumínica.

Molt posible que en un passat remot la lluna oferia aquest aspecte, el que passa es que aleshores no hi havia ningú per mirar-la.
Fusió de dos fotografies.

Aquest es l'aspecte del cel que a mi m'agradaria que tingues.
Horitzó oest,posta de la lluna.
Fusió de tres fotografies.

Aquest aspecte es molt similar al cel que veia quant era jovenet, es clar que aquesta visió es donava estan a pagès i les llums, que ara tan ens empipen brillaven per la seva absència.
Fusió de tres fotografies.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023