Fotografia astronómica 11-7-16

Torna la lluna com cada mes, a il·luminar  l'ambient, i a fer la guitza a tots els mortals que ens agrada passar una estona mirant i fotografiant les estrelles.
A part de això, l'atmosfera tampoc es que sigui una meravella,
falta nitidesa, les estrelles no es veuen be a ull nu, i si no es veuen be les estrelles, els estris de captació no fan miracles. De la llum dels carrers millor no parlar-ne, o pot ser si.
 Ja vindrà el bon temps i no perdem la esperança de que algun dia es fonguin els ploms de l'enllumenat del carrer i la gent descobreixi que al cel hi ha estrelles i altres objectes interessants, i que es una pena que aquesta visió tan extraordinaria ens l'estem perdent per culpa d'un excés de llum, que no solament no ens deixa veure el cel, sino que perjudica amb escreix a totes aquelles bestioles que la natura els ha dotat d'una adaptació a la foscor a fi de buscar-se l'aliment i que amb la postura d'enlluernar-lo tot, els hi fem la punyeta i els empenyem a la desaparició.
Més valdria dedicar els diners de l'excés de llum, que sen van al cel  sense cap benefici, a causes més profitoses.      
 Els humans sempre en vanagloriem de que som intel·ligents, però no se fins a quin punt ho som, doncs quant fem coses que no son les correctes, la intel·ligència, si es tal, ens tindria que dictar la modificació o la correcció de l'acció mal aplicada.
Si això no es fa així, llavors no som tan intel·ligents.
Per excuses no quedarem, que si així hi ha més seguretat, que les companyies elèctriques així guanyen més diners, que així demostrem que son molt avançats, etcètera, etcètera.
Però el quid de la qüestió es, on està la inteligencia ?

Es molt important que de nit les cases estiguin ben il·luminades a fi de que els veïns ens podem veure,saludar i fins i tot fer petar la xerrada ja que de dia no tenim temps.

Júpiter i la lluna. Al cel es veuen tres o quatre estrelles però es igual, el que importa es que els carrers estiguin ben il·luminats per no ensopegar, quant passi algú.

Posta de lluna.


L'envergadura d'aquesta nebulosa es enorme,en aquesta fotografia feta amb filtre UHC ,es pot veure el rastre del cercle de gas que l'envolta.

En aquesta fotografia es pot apreciar una mica millor la bombolla de gas que envolta a la nebulosa.
L'estrella blava al centre de la fotografia es 30 Cyg. La groga 31 Cyg i la del primer pla a la esquerra es 32 Cyg.




Un cop la lluna faci el tomb cap a lluna nova, i la seva sortida sigui després de les 12 de la nit, cosa que passarà a partir del 25 de Juliol, tornare a la feina de fotografiar la constel·lació del cigne i el que pugui del seu contingut que es molt.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023