Fotografia astronómica 19-6-16

Demà a les 13,04 h. la lluna arribara al seu màxim de plenitud, no cal dir que quant està plena es quasi bé imposible d'arrancar-li cap secret, ja que la gran radiació del sol elimina les ombres de muntanyes i craters. Tot l'interès fotogràfic sen va a fer punyetes.
El sol també demà dia 20 a les 22,34 h. ens indicara l'estiu, cosa que sembla una contradicció doncs es quant es situa mes lluny de nosaltres,o per ser exactes,nosaltres ens situem en el punt més allunyat de ell, desprès tornarà al seu camí descendent per l'horitzó, repetint any rera any aquest cicle.
En quant al cel profund, si el temps acompanya i un cop la lluna tingui la sortida cap les 12 h.i escaig, es podrà fer alguna cosa.
Aquesta alçada del mes de Juny, les constel·lacions de Lyra,Cigne,Hercules i Ofiuco ja es comencen a posar a tir, aquesta última alberga al seu interior un bon grapat de cúmuls,llàstima que va una mica baixa i els llums del carrer no m'ho posan fàcil.



Lluna al 98 % de plena.

No hi ha ombres per tant prou feines s'aprecia el relleu.

Els mars es l'únic que es veu diferent a causa del color de  les laves sorgides
per antics impactes que els van formar.
 Una sortida de sol, la de avui dia 19 al complert, en aquest punt d'horitzó es el màxim de desplaçament al nord, després tornara a recular cap a la dreta fins el solstici d'hivern, esperarem sis mesos.












Lluna al 98 % de plena, en el moment de passar per l'escorpí.

La lluna i Mart.

La constel·lació del Cigne va guanyant altura.

Detall


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023