Natura 3-4-16

Tenim la sort de viure en un país privilegiat, a la provincia de Girona no li falta un detall, te muntanya, neu, boscos on t'hi pots perdre,( de fet molta gent s'hi perd, boletaires, excursionistas, gent que va a passeig i no sap tornar i gent que es vol perdre i ho aconsegueix, etc.) Té mar i nombroses platges, pesca, el que dic, que no li falta un detall.
En quant al temps, els fronts que ens arriben de l'Atlàntic ho fan un tant cansats però quant bufa el llevant, llavors fa feina.
El sol i el vent, posant el seu granet de sorra, a l'hora d'oferir unes vistes pintorescas, dibuixant en el cel núvols amb formes capritxoses i fantasmagòriques,(sobre tot en les sortides i postes de sol).
Si visquéssim en un país més al sur, per exemple Egipte, veuríem la major part de l'any un cel net de núvols fins l'avorriment, cosa contraria si visquéssim més al nord, Anglaterra per exemple, els núvols i boires no permeten veure el sol al llarg de l'any en comparació amb nosaltres.
En la loteria de la terra, podem dir que ens ha tocat la grossa.

Tonalitats de groc carbassa a la posta de sol

Els núvols més allunyats de l'horitzó,agafes una tonalitat més color rosa.

Un núvol acolorit pels últims raigs de sol s'allargassa sobre Banyoles.







Una bandada de gavines aprofitant una columna d'aire calent, volen en cercles guanyant altura fins que quasi be es perden de vista.

Núvols estirats pel vent.

Dos de la mitja docena de corbs que formen una familia establida per les rodalies del salt Dalmau,ja fa tres o quatre anys.






Els qui creuen en els ovnis, al veure aquesta foto poden exclamar ! Ja els tenim aquí ¡





Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023