Fotografia astronòmica 9-3-16

La diada de ahir ens va regalar una entrada a la nit i bona part d'aqueste, d'un cel més que potable per la practica de la fotografia celestial.
Els cúmuls i galàxies amb una magnitud superior a 6, demanen una nit de cel net i a poder ser el més fosc posible, per desgracia meva aquest requisit el tinc una mica magre.
Però bé, amb molta paciencia i dedicació també es poden fer cosas.
No es la primera vegada que fotografio les galàxies que forman el triplet de Leo, però al igual que un xofer cada dia que passa,coneix millor el vehicle que condueix, jo també cada dia aprenc alguna cosa i m'agrada posar-la en pràctica.
Aquest triplet o el Grup de M66,com també s'anomena, es trova a 35 milions d'anys llum i te una magnitud aparent al voltant de 10.
Els dos cúmuls que segueixen, son molt dèbils degut a la seva llunyania,la seva magnitud volta també els 10.
La sorpresa me l'ha donat l'objecte IC 444. La informació que tenia es que es tractava d'una nebulosa, però la veritat es un cop feta la presa no la veia per enlloc, a sigut al  revelar que s'ha manifestat la nebulosa que si existeix.
Júpiter està transitant per la constel·lació de Leo, en aquest moment passa per la banda baixa entre les estrellas Denebola i Regulo.



Ampliació


NGC 3628 porta per nom " La hamburguesa".


Ampliació 


Ampliació

Un cop feta la suma de 12 fotografies,aquest es el resultat,una part de la nebulosa treu el nas per la part baixa,però la resta no.
L'últim revelat la mostrara com es veu a la foto inferior.

Un cop tractada la foto, la nebulosa fa acta de presencia.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023