Fotografia astronòmica 16-2-16

Avui toca parlar de la Lluna, ahir vespre aprofitant que encara no està molt il·luminada, la vaig fotografiar amb el pensament de treure-li els colors naturals que té.
Normalment quant la fotografiem, ho fem procurant que el relleu es vegi el més nítid possible i per això intercalem filtres que ens ajudin aconseguir-lo.
Per una part és correcte, però per un altre, perdem o desvirtuem els colors que tenen les diferents parts de la seva superfície.
Ara per ara encara no he vist dos fotografies de la Lluna fetes per altres fotògrafs, amb els mateixos colors, sempre hi ha diferències, i és que les diferents marques de SLRD, donen diferents colors.
Estem acostumats a veure-la en fotografies de color gris, és cert que un filtre de aquest color ajuda a que el relleu es vegi més detallat, però aquest color no és uniforme arreu de la Lluna, sinó que és variat.
Doncs bé, aquestes fotografies estan fetes sense cap mena de filtre, una SLRD de 12 MP, és acoblada al telescopi a focus primari, sense reducció de focal, és tracta d'un telescopi de 200 mm. d'obertura i 2000 mm. de focal.
L'únic toc que els hi he fet, a sigut saturar una mica el color sense variar-lo.
La cerca de colors a la Lluna, només es pot fer quant aquesta passa per las fases creixent o minvant entre els 40 o 50 % . Menys, és poca la superfície il·luminada, i més, la radiació que emet fa impossible la emissió dels colors naturals.

Part  sud-oest, on es pot veure una zona amb color més terrós a la banda esquerra del mar de la Tranquil·litat i si ens desplacem cap al sud el color és més grisenc.

Ampliació de les rodalies del mar del Nèctar, on veiem les diferències de color.

Part nord-oest on veiem que el color terrós puja del mar del Nèctar, travessa mig mar de la Serenitat i ocupa bona part al nord del mar de les Crisis.

Ampliació dels mars Serenitat i Tranquil·litat per apreciar la diferència de color entre aquests dos mars i el del pas de la banda terrosa.

En aquesta fotografia de més amplada, podem veure la variació de color que van de una sèrie de grisos des del blanquinós al negrenc sobre tot als mars, i el color terrós per diferents indrets.
Lluna al 46,92% creixent.

Amb aquesta ampliació he volgut ressaltar el pas de la banda terrosa pel mar de la Serenitat i la diferència de color entre els dos mars.
Continuaré fent proves variant el telescopi i la SLRD, per tal de assolir una millor resolució.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023