Entradas

Mostrando entradas de diciembre, 2015

Fotografia astronòmica E 30-12-15

Imagen
Aprofitant la serena de ahir nit,llenço l'ham i he pogut portar del passat aquestes tres fotografies, no sense dificultats doncs a la gran humitat existent a la atmosfera, hi hem de sumar el fum de la majoria de les xemeneies del barri,començant per la meva. La gegant taronja Aldebaran i alguna de les Hiades. La estrella Alnitak,sobre la nebulosa de la Flama, forma part del cinturo del gegant Orió  El cúmul NGC 663, es molt jove doncs la seva edat es de 20-25 milions d'anys,allunyant de nosaltres 6850 anys llum.

Natura E 26-12-15

Imagen
Aquest any,millor dit aquesta tardor-hivern s'ha decantat per poca pluja però, amb unes nits amb molta humitat i boires, molta boira. Molts dies, la boira aguanta fins ben entrat el mati,com avui, que el passeig matinal l'hem tingut envoltats de boira per tot arreu. La falta de tramuntana afavoreix que les humitats s'estanquin a les parts de la plana i el resultat dona uns dies grisos de boires enganxoses amb falta de sol. De això en tenen molta experiència els de la plana de Vic, molt propicia a aquests fenomens atmosfèrics. El sol lluita per escombrar la boira. El paisatge es torna fantasmagòric. Les provisions d'aigua s'esgoten en espera de millor temps. La natura proveeix,cada planta regalima fins l'arrel la gota d'aigua que se li forma al damunt. Les aranyes no poden ocultar casa seva, perquè la humitat les torna visibles.

Fotografia astronòmica E 24-12-15

Imagen
Avui 24 de Desembre, nit de torrons i xerinola per excel·lència, el cel amb una lluna com la plata i la atmosfera nítida,clara i perfecte per fotografiar, mentre vaig rosegant una neula,veig que es nit de un sol objectiu: La lluna. Molt a prop de arribar a plena,cosa que veurem la nit del 25,no em permetrà fer fotografia de cel profund fins a final de mes, que tindrà la sortida desprès de les 11 h. Salud i bon profit.

Fotografia astronòmica E 21-12-15

Imagen
Avui dia 21 de Desembre,el sol ha fet acte de presencia s'ha deixat fotografiar;Tot i algun núvol esquifit ha sortit amb força i els que tenim costum de sortir a passejar pel mati quant ell es lleva,em agraït el seu regal. Màxim desplaçament del sol cap al sud. El sol sortint al mig de les boires. Ampliació  Aquest es el desplaçament que fa el sol cada 6 mesos entre Desembre i Juny;  Els matemàtics segurament ens podrien donar la xifra de la quantitat de alternances que s'han produït al llarg dels 4500 milions d'anys que te la terra. A traves del forat que podem apreciar dalt dreta de la foto, passaria el nostre mon de la mateixa manera, que quant nosaltres ens mengem una oliva La lluna continua in crescendo i el dia de Nadal estarà al 99,72 %, o sigui quasi be plena.

Temps de festes Nadal-Any Nou 2016

Imagen
BONES FESTES NADALENQUES I D'ANY NOU 2016 __________________________________________________ Nebulosa Pelicà Doble cúmul de Perseus Nebulosa NGC 281

Natura E 18-12-15

Imagen
Fotografies de aquest mes de Desembre. La majoria d'aquestes fotografies acusen els cels  enteranyinats i l'ambient emboirat, carregat d'humitat i en definitiva no gaire adequat per la fotografia.