Entradas

Mostrando entradas de noviembre, 2015

Fotografia astronòmica E 30-11-15

Imagen
La nebulosa d'emissió IC 1396 que es troba a la constel·lació de Cepheus,anomenada per uns " Trompa d'elefant"i per altres "Tronc d'elefant",forma una regió de 100 anys llum, excitada per una estrella massiva la HD 206267. Aquesta regió nebulosa es un gran niu de formació estel·lar apartada de nosaltres uns 2400 anys llum. Captura amb filtre H-alpha 45 minuts a iso 400 La mateixa captura passada al blanc i negra Captura de IC 1396  de 5 minuts de exposició Resultat de la suma de deu exposicions de 5 minuts i quatre de 45 minuts en monocrom. La estrella esmentada es la situada quasi al mig de la foto.

Fotografia astronòmica E 28-11-15

Imagen
Per fi he aconseguit fer una fotografia mig passable de la galàxia d'Andròmeda, fins ara no més em sortia un ou ferrat,doncs el nucli és molt lluminós i la resta molt feble i difícil de captar. Encara estic lluny del efecte que dona una màquina preparada per astro-fotografia,però a l'hora satisfet pel que puc aconseguir dins aquest cel tan contaminat. Aquesta galàxia situada a 2.250.000. anys llum,és la nostra veïna,i pel que sembla ens te molt d'afecte, doncs dintre d'aquests anys esmentats ens farà una visita, no una visita d'arribar i marxar, si no per quedar-se. Això ara per ara no ens ha de preocupar,ja en parlarem quant arribi. (l'optimisme no te mesura). El nucli de la galàxia està més normalitzat  Galàxia d'Andromeda tipus "ou ferrat"

Natura E 21-11-15

Imagen
                       EL MON DE LES ARANYES Fa uns dies quant tornava del passeig matutí,en va cridar l'atenció uns fils que brillaven en l'espai que hi ha entre les dos úniques  plantes que tinc al petit jardí davant casa meva. És obvi que els fils relluents son obra d'una aranya de jardí. Després de revisar una de les plantes,(una petita Cicadácea ), localitzo la artista del treball situada en una de les fulles de la planta. Resta immòbil esperant la vibració de algun fil que l'indiqui que el plat ja es a taula. Un altre aranya molt més petita situada en una altre fulla, també es comporta immòbil en situació d'espera. Possiblement aquesta més petita sigui un mascle,que fa companyia a la femella, però de lluny,per qüestió de seguretat. Els brins de la tela son tan fins,que ha estat impossible captar-los fotogràficament, possiblement es pugin fotografiar després de una nit de boira. No més es poden veure quant el sol incideix al mati, a altres hores del dia
Imagen
Doble cúmul de Perseus,magnitud 5.3 distancia 7500 a.ll. A També anomenades " Les set germanes",magnitud 3, distancia 443 a.ll. Magnitud 11.8 NGC 663,magnitud 7.1 distancia 6850 a.ll.

Fotografia astronòmica E 17-11-15

Imagen
Les fotografies d'aquesta pagina son el resultat de la suma de 8-10 copies a partir d'una, feta amb 45 minuts d'exposició. Maquina DSLR no modificada, acoblada a focus primari a un telescopi de 80 mm apocromàtic, mogut per una muntura amb sistema goto i l'ajut d'un tub de 60 mm equipat amb una CCD. La muntura és moguda per un programa digital que permet el guiatge. D'ara en davant, amb el permís de l'atmosfera i la contaminació lumínica,totes les fotografies de cel profund,es faran amb la mateixa tècnica. IC 1848 és un cúmul obert associat a la nebulosa de l'ànima. Resta de la nebulosa de l'ànima. Cap de la extensa nebulosa del Cor.

Fotografia astronòmica E 13-11-15

Imagen
Suma de 8 copies a partir d'una fotografia de 30 minuts d'exposició . Magnitud 10 Magnitud 10 Magnitud 7,6 Magnitud 7,75 Magnitud 10 Magnitud 8,5 Magnitud 6,7 Magnitud 8,3

Fotografia astronòmica E 11-11-15

Imagen
 Per fi les pregaries han estat escoltades i arribada la nit els estels es deixen veure. Els deus siguin lloats. Es pot apreciar el clot en forma de trompa que dona nom a la nebulosa.

Fotografia astronòmica E 8-11-15

Imagen
Composició amb dos fotografies Composició amb dos fotografies Per fi la nit del dia 6,l'atmosfera em permet definir una mica aquesta galàxia. Més ampliada