Entradas

Mostrando entradas de octubre, 2015

Fotografia astronòmica E 30-10-15

Imagen
Una divertida i entretinguda manera d'aprendre on estan les constel·lacions i de rebot on és troben la majoria dels objectes, és fotografiant zones extenses del cel i comprovar després amb l'ajut d'una carta estel·lar o programa tipus Stellarium, que les fotos que as realitzat son un fidel reflexa. A partir d'una determinada magnitud,tots els estels tenen un nom o numero i és fàcil identificar-los,així com saber a quina constel·lació pertanyen. És impossible  aprendre-els tots,però tampoc és necessari, tan sol els més representatius com las Alfa i algunes Beta. De pas també sabrem on estan ubicats la majoria de objectes com per exemple els Messiers i alguns del catàlegs NGC i IC. El material que necessitarem, a part de la carta estel·lar, és un tres peus,una maquina fotogràfica tipus DSLR.o compacta que disposi  de Bulb. També s'agraeix un disparador a distancia i un objectiu gran angular. Varies constel·lacions surtin per l'est. Hora: entre 5 i 6 del m

Natura E 29-10-15

Imagen
En el dia de avui tant a la lluna com en el sol, s'ha pogut veure un halo,cosa no gaire habitual,doncs jo al llarg de la meva vida si que els he vist però no en el mateix dia. El de la lluna l'he vist cap a les 6h. de mati i el del sol a principi de la tarda. No son molt vistosos ni molt marcats,segurament perquè la atmosfera boirosa no es prou freda per fer-se cristalls i dispersar els colors de la llum que de vegades em vist. Halo lunar El cel de la comarca carregat de transit Halo solar Les fotografies han estat fetes amb màquina DSLR equipada amb un objectiu de 10 mm.

Natura E 28-10-15

Imagen
Avui he dedicat el mati a esquinçar les espardenyes per la muntanya a la "caça" del bolet i la veritat es que no ha anat malament. Junt amb la Sali (la meva esposa) hem trobat pinetells, rovellons,mucoses, escarlets,potes de perdiu i fredolics en quantitat suficient per uns quants àpats. O sigui que tinc el "Platillo" assegurat per uns quants dies. La lluna es la senyora de la nit i l'hi agrada ser fotografiada. El sol te un despertar vermellós i una posta similar. Abans de la sortida de sol Desprès de la posta de sol

Natura E 26-10-15

Imagen
Fires de Sant Martirià, xerinola nocturna,diades de cava, rostit i tal vegada, el que ha pogut anar a caçar bolets,un bon plat de vedella amb bolets,que no està gens malament. Bon profit. Parheli,fenomen poc habitual vist ahir mati. Fusió de dos fotografies  La fira vista des de Mata.

Fotografia astronòmica E 23-10-15

Imagen
Cap a les set del mati, podem gaudir del conjunt de planetes Venus Júpiter Mart i una mica més al l'horitzó, Mercuri,aquest últim ara es deixa fotografiar, cosa que la major part de l'any es impossible de fer-ho, degut al seu acostament al sol. Els estels que es veuen son en bona mesura del Lleó i algunes de Verge. Mercuri en el límit de la resplendor solar. Taca solar quasi al vell mig de sol. Detall de la taca.

Natura E 21-10-15

Imagen
Aquest mes de Octubre,no dona gaires oportunitats per realitzar fotografies a plena llum, doncs el sol es escàs per la molta presencia de núvols i les nits difícilment veiem els estels. Una bandada de gavines passa en el moment que apuntava la màquina al planeta Mercuri.(Punt lluminós)

Fotografia astronòmica E 11-10-15

Imagen
La contaminació lumínica, lluny de disminuir encara va en augment,això fa que objectes con nebuloses i galàxies dèbils de per si, cada cop sigui més difícil de observar i fotografiar des de ciutat. Amb una magnitud de 5,7 sembla que la M33 tindria que ser facil de definir però no es així des de ciutat es molt dificil. La galàxia NGC 404 també anomenada "fantasma de Mirach"