fotografia astronòmica E 2-11-15

Octubre ha estat un mes molt pobre en nits estelades i nítides,a veure que ens portarà Novembre.
En principi sembla que porta aigua,que no va malament pels boletaires entre els quals m'incloc,però els homes del temps diuen que més endavant farà bo i podrem gaudir de nits ben netes de núvols.
No soc una persona religiosa però si és necessari encendre una espelma al sant corresponent perquè així sigui, no se sap mai, diuen que un dia un burro va tocar una flauta.
El més bonic de la fotografia astronòmica es que em permet de veure que hi ha en el lloc on apunta el telescopi,sobre tot en el cas de les nebuloses i objectes de baixa magnitud,la meva vista no dona per més,parlant en plata, ¡ no veig tres en un burro! el negre es el color dominant,tret de la llum puntual dels estels.
Encara que las fotografies no surten perfectes per varies raons,
en primer lloc la descomunal contaminació lumínica i per altre banda que la maquina no esta modificada per realitzar fotografia astronòmica,doncs tot i així tens una idea del objecte, perquè la maquina la pots deixar captant la seva llum un temps prudencial seguin unes variables.
La satisfacció be quant un cop neta la foto (entre cometes) veus una representació del que realment hi ha en aquell racó de la nostra galàxia.
Composició amb dos fotografies









Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023